Psychologisch Onderzoek

Psychologisch onderzoek
Binnen onze praktijk hebben wij de beschikking over verschillende psychologische tests. Psychologisch onderzoek gebruiken wij in de eerste plaats ter ondersteuning van onze therapieŽn. We hebben de keuze uit een aantal tests waarvan we meestal een combinatie aanbieden. Wij bereiken hiermee dat we snel een betrouwbaar beeld krijgen van iemands persoonlijkheid, oplossingsstrategieŽn, klachtengebieden, en/of sociale interactiestijlen. 

Ook kan er, onafhankelijk van een therapie een psychologisch onderzoek worden aangeboden bijvoorbeeld in het kader van: 

Loopbaanbegeleiding:
Op basis van de uitkomsten van onze testen bieden wij een rapport aan waarin iemands bovengenoemde persoonlijkheidstrekken, oplossingsstrategieŽn en sociale interactiestijlen afgezet worden tegen een functieomschrijving. 

Arbeidsgerelateerde klachten: 
Op basis van de uitkomsten van het psychologisch onderzoek ontvangt u adviezen met betrekking tot uw reÔntegratie doelen en/of mogelijkheden. Dit kan plaatsvinden in het kader van een behandeling, maar ook onafhankelijk daarvan.

Per onderzoeksvraag zullen wij bekijken of deze beantwoord kan worden met de mogelijkheden welke wij op dit moment tot onze beschikking hebben. Kwaliteit gaat hierbij ten allen tijde voor kwantiteit.

Als richtlijn voor het afnemen van psychologische tests volgen wij de Standaard Testgebruik van het NIP.